Natjecanje

Natjecanje u izradi kreativnih stvari od prethodno sakupljenog otpada učenika šestih razreda križevačkih osnovnih škola i osnovne škole u Sv. Ivanu Žabnu

Grad Križevci

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda

Sadržaj internetske stranice isključiva odgovornost Grada Križevaca

www.strukturnifondovi.hr

Dana 17.4.2019. u šestim razredima osnovnih škola Grada Križevaca i Sv. Ivana Žabna održano je natjecanje u izradi kreativnih stvari od prethodno sakupljenog otpada.

U natjecanju su sudjelovale sljedeće škole:
– Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci,
– Osnovna škola Vladimir Nazor Križevci,
– Osnovna škola Grigor Vitez Sveti Ivan Žabno,
– Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci je prijavila slijedeće radove: punjač za mobitel od starih baterija, plastične kutije, spremnik za otpad od plastičnih boca, namještaj/tabure od starih automobilskih guma.

Osnovna škola Vladimir Nazor je prijavila slijedeće radove: nakit od stare tkanine, pernice od omota od flipsa.

Osnovna škola Grigor Vitez Sveti Ivan Žabno prijavila je slijedeće radove: stol od starih led lampi, fotelja od plastičnih boca.

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci prijavio je slijedeće radove: ukrase od papira, igračke od kutije od jaja, didaktičku igru od kartonskih kutija, didaktičku igru od kartona i plastičnih čepova.

Pobjednički rad osvojila je Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci s radom – punjač za mobitel.

Glavna nagrada je bila izlet u Čigoč-selo roda i Lonjsko polje. Izlet je održan 2.5.2019. Prilikom posjete učenici su imali pregršt aktivnosti poput kratkog predavanja o rodama, promatranja roda dalekozorom, obilaska sela i brojenje gnijezda, razgledavanja okućnica pod vodstvom stručnog edukatora, edukativne igre Rodina pustolovina. Nakon upoznavanja europskog sela roda, učenici su posjetili i retenciju Lonjskog polja u selu Mužilovčici te samo polje.

Prilikom posjete učenici su imali pregršt aktivnosti poput kratkog predavanja o rodama, promatranja roda dalekozorom, obilaska sela i brojenje gnijezda, razgledavanja okućnica pod vodstvom stručnog edukatora, edukativne igre “Rodina pustolovina”. Nakon upoznavanja europskog sela roda, učenici su posjetili i retenciju Lonjskog polja u selu Mužilovčici te samo polje.

Projekt „I ja odvajam!“ je projekt kojim se provode izobrazno-informativne aktivnosti radi osvješćivanja građana grada Križevaca i općine Sveti Ivan Žabno o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom. Naglasak projekta je na sprječavanju nastanka otpada, pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima, kućnom kompostiranju i ponovnoj upotrebi predmeta, a sve u cilju smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište „Ivančino brdo“ u Križevcima.

Vrijednost projekta je 547.346,72 kune, a 84,9 posto odnosno 465.244,71 kuna je sufinancirano iz Kohezijskog fonda.