O gradu

Grad Križevci i općina Sveti Ivan Žabno

O gradu Križevci, općini Sveti Ivan Žabno i Komunalnom poduzeću.

Grad Križevci

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda

Sadržaj internetske stranice isključiva odgovornost Grada Križevaca

www.strukturnifondovi.hr
Grad Križevci

Grad Križevci nalazi se u jugozapadnom dijelu Koprivničko-križevačke županije, 57 km sjeverno od Zagreba na križanju prometnica koje povezuju Zagreb, Koprivnicu, Bjelovar i Varaždin.Jedna od asocijacija na ime grada, slučajno ili namjerno, upućuje nas na križanje putova, pa je tako na ovom području još od antike i srednjeg vijeka bilo križište prometnih pravaca.

Brojni sačuvani kulturno-povijesni spomenici govore o kontinuiranom životu od 12. stoljeća. Od 1225. sjedište županije, a od 1252. slobodni kraljevski grad u kojem su održavani hrvatski državni sabori.U srednjem vijeku grad je bio utvrđeni kaštel i značajno središte cehova s velikim sajmištem. 1860. godine otvara se Gospodarsko i šumarsko učilište, a nešto kasnije grad postaje poznato središte obrazovanja poljoprivrednih stručnjaka.
Više o gradu Križevci možete saznati na visitkrizevci.com
Općina Sveti Ivan Žabno

Općina Sveti Ivan Žabno prostorno i po važnosti najveća je u Koprivničko-križevačkoj županiji i u križevačkoj regiji. Općina broji oko 5222 stanovnika. Smještena je na raskrižju putova: Zagreb – Bjelovar i Križevci – Bjelovar.Čine ju naselja: Brdo Cirkvensko, Brezovljani, Cepidlak, Cirkvena, Hrsovo, Kenđelovec, Kuštani, Ladinec, Markovac Križevački, Novi Glog, Predavec Križevački, Raščani, Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Čvrstec, Škrinjari i Trema.

Područje Općine Sveti Ivan Žabno se prostire na površini od 106,60 km2 (10.660 ha), odnosno 6,10% ukupne površine Županije (koja iznosi 1.748 km2), što je čini četvrtom jedinicom lokalne samouprave.Općina Sveti Ivan Žabno je smještena u jugozapadnom dijelu Koprivničko-križevačke županije i graniči na istoku s općinom Rovišće, na jugu s općinama Farkaševac i Gradec, a na sjeveru s Gradom Križevci.
Više o općini Sveti Ivan Žabno možete saznati na www.osiz.hr
Komunalno poduzeće

Odluka o osnivanju Komunalnog poduzeća Križevci donijeta je u prosincu 1953. godine, a sa radom je započeto 1. siječnja 1954. godine kao Gradska komunalna ustanova sa zadaćom obavljanja komunalnih poslova na području tadašnje općine Križevci.

Odluka o osnivanju Komunalnog poduzeća Križevci donijeta je u prosincu 1953. godine, a sa radom je započeto 1. siječnja 1954. godine kao Gradska komunalna ustanova sa zadaćom obavljanja komunalnih poslova na području tadašnje općine Križevci.(TEXT SE PONAVLJA)
Više o komunalnim uslugama grada Križevci i općine Sveti Ivan Žabno možete saznati na komunalno.hr
Osnivači
  • Grad Križevci – 76,5%
  • Općina Sv. Petar Orehovec – 8%
  • Općina Sv. Ivan Žabno – 7,5%
  • Općina Gornja Rijeka – 5%
  • Općina Gornja Rijeka – 5%
Radno vrijeme:
Ponedjeljak: od 08.00 do 18.00
Utorak – petak: od 08.00 do 16.00
Subota: od 08.00 do 13.00
Više o komunalnim uslugama grada Križevci i općine Sveti Ivan Žabno možete saznati na komunalno.hr